Förädling


Hos oss plockas precis alla bären och av dem förädlas en del. Förädlingen sker vintertid och småskaligt, för hand. Vi förädlar enligt definitionen för mathantverk. Av nästan alla olika bär förädlas någonting, många slags blandningar prövas också. På basen av feedback från kunderna fattas sedan besluten om vilka produkter stannar kvar i sortimentet. Det största sortimentet finns alltid i gårdsbutiken, eftersom alla produkter inte finns hos återförsäljarna. Av endel produkter gör vi endast små mängder.

MATHANTVERK

Sedan år 2012 är allt fler Tackorkprodukter tillverkade enligt det svenska mathantverkscentret Eldrimners koncept. Mathantverk innehåller inte smakaromer, utan alla smaker härstammar från de råvaror man använt. I mathantverk används så lite tillsatsämnen som möjligt.
Eldrimners definition för mathantverk:
Småskaligt mathantverk skapar unika produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Det är en varsam förädling av i huvudsak lokala råvaror, i liten skala och ofta knuten till gården. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för småskaligt mathantverk är att man arbetar med naturliga processer där människan och handen är närvarande genom hela produktionskedjan. Småskaligt mathantverk lyfter fram och utvecklar traditionella produkter för konsumenten av idag. (www.eldrimner.com)
Förädlat enligt mathantverksprincipenPå matmässan i Åbo

 

 


Mainostoimisto Magia 2012