Erikoismarjat  |  Saskatoon  |  Marja- eli makeapihlaja  |  Marjasinikuusama  |  Marja-aronia  |  Muut marjakasvit

 

Marja- eli makeapihlaja (Sorbus aucuparia var.edulis)

Makeapihlaja on jalostettu luonnonvaraisista, makeamarjaisista kannoista, joita on risteytetty sen sukulaislajien, kuten orapihlajan, päärynän, mispelin ja aronioiden kanssa. Jalostamalla on marjojen maku, väri ja koko saatu miellyttäväksi ja maku erinomaiseksi verrattuna tavalliseen pihlajaan.

Makeat marjat ovat suuremmat ja kiiltävämmät kuin luonnonpihlajassa. Eri lajikkeiden marjat eroavat hieman toisistaan. Pieni pakkasen purema vain parantaa makua.


Käyttö:

- Yleismarja
- Hillona, mehuna, hyytelönä, liköörinä, viininä
- Marmeladina
- Koristeluun
- Leivontaan
- Liharuokien lisukkeena


Sisältää:

- Runsaasti fenolisia yhdisteitä, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja, mikä estää kolesterolin hapettumisen ja muuttumisen muotoon, jossa se pääsee kerääntymään verisuonten seinämiin. Niiden arvellaan myös hidastavan syöpäsolujen kasvua.

- Fenolit toimivat vitamiinien lailla ja suojaavat elimistöä monin tavoin.

- Marjoissa on myös runsaasti klorogeenihappoa, jonka arvellaan vähentävän riskiä saada aikuistyypin diabetes.

- Karoteenia
- C-vitamiinia
- Flavonoideja
- Pektiiniä
- Eteerisiä öljyjä

- jne.

 











Mainostoimisto Magia 2012