fbpx

Saariston rengastien teemareitit ja majoitus

Hiljaisuuden tähtipaikat 
Anna aikaa itsellesi ja tule nauttimaan hiljaisuuden sesongista Saariston Rengastien varrelle Nauvoon. Moni matkailija saapuu etsimään hiljaisuutta rannikolle ja saaristoon kesällä, mutta parhain rauha koittaa syksyllä, ja se jatkuu talven yli kesän kynnykselle saakka.

Hiljaisuus ei tarkoita äänettömyyttä. Se voi olla tuulenvireen huminaa puun latvuksissa, lumisateen hentoa rapinaa, kalan tuikahdus vedessä tai pöllön kaukaista huhuilua. Ne kuullakseen on pysähdyttävä ja annettava aistien herkistyä.

Hiljaisuuden aistii parhaiten hämärässä ja pimeässä. Rannikolla ja saaristossa oletkin valosaasteen ulottumattomissa. Rauhan täydentää meren yllä kaartuva tähtitaivas ja toisinaan myös revontulet – näky, jolle rannikolla ja saaristossa ei ole esteitä.

Hiljaisuuden sesonki on oiva vastalääke melu- ja valosaasteelle.

Anna luonnon lempeästi hiljentää hälinä sisältäsi.

Saariston rengastie majoitus
Kuvaaja: Katri Lehtola

Saariston rengastien varrella sijaitseva Nauvo on viehättävä ja elinvoimainen puolentoista tuhannen asukkaan saaristoyhteisö, jossa elämä on vilkasta erityisesti kesälomakautena. Muina vuodenaikoina Paraisten saaristokaupunkiin kuuluvassa Nauvossa on runsaasti tilaa, rauhaa ja hiljaisuutta, ja se on loistava paikka lepposille kävelyretkille, muuttolintujen tarkkailuun sekä tähtien katseluun.

Nauvon luonto- ja kulttuuripoluille on helppo lähteä Tackorkista. Poluilla on mielenkiintoista nähtävää kuten jatulintarha, pronssikautinen hauta, taidemaalari Victor Westerholmin lapsuudenmaisemat ja vanha Ernhomin kylä. Nauvon luonto vaihtelee sisäsaariston rehevästä maisemasta ulkosaariston karuihin kallioluotoihin ja maisemat vanhan kirkonkylän rakennuksista avariin peltonäkymiin.

Nauvon satamasta liikkennöi ympäri vuoden yhteysalus, jolla pääsee muiden muassa Seilin saarelle. Kesällä Nauvon satamasta pääsee myös Turkuun ja Gullkronaan. Nauvon Pärnäisten satamasta pääsee ympäri vuoden yhteysaluksella aina Utöhön saakka. Nauvon Kirjaisten satamassa on huoltosatama, kahvila, kyläkauppa ja luontopolku, ja sieltä kulkee yhteysalus muiden muassa Saaristomeren kansallispuiston Berghamniin.

 

Nauvon nähtävyydet ja palvelut

 
 

Sijainti ja yhteydet Saariston rengastien varressa.

 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *