fbpx

KESTÄVÄÄ MATKAILUA TACKORKISSA

Luonto on alusta asti ollut toimintamme keskiössä ja osa liikeideaamme. Tackorkin liiketoiminta perustuu ympäröivän luonnon kunniotukseen ja kehitämme toimintaamme luonnon ehdoilla. Kestävän kehityksen osa-alueita on pyritty huomioimaan jo rakennusvaiheessa.

Luonnon kunnioitus ja ekologiset arvot ovat tärkeitä tavoitteita toiminnassamme. Pidämme huolta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä mm. ohjaamalla asiakkaitamme liikkumaan luontopolkumme valmista polkua pitkin, sekä säilyttämällä luonnontilaisia alueita ympärillämme. Pyrimme minimoimaan energian tarvetta ja käyttöä huolellisella suunnittelulla.

Ruokafilosofiamme rakentuu lähiruoasta ja ekologisesti tuotetusta riistasta. Ravintolassamme tarjoiltava ruoka on vastuullisesti tuotettua ja pääraaka-aineiden alkuperästä kerrotaan asiakkaille ravintolan menun esittelyn yhteydessä.

Ympäristövastuullisuutemme näkyy myös ravintolatoiminnassamme. Sitoudumme minimoimaan hävikkiruoan määrän sekä suosimaan sesonginmukaisia raaka-aineita. Ravintolahenkilökuntamme on ohjeistettu toimimaan ruokahävikin minimoimiseksi. Kaikki liha-annoksemme ovat suomalaista riistaa, joka tarjoaa ekologisemman vaihtoehdon tehotuotetulle lihalle. Kalamme hankimme nauvolaisilta Piipanojan sekä Haverön perheyrityksiltä. Sitoudumme käyttämään mahdollisimman paljon luomu-, ympäristömerkittyjä ja sesonkituotteita. Listaltamme löytyy aina myös kasvisruokaa. Kaikki tarjoilemamme viinit ovat luonnonmukaisin menetelmin valmistettuja. Tilallamme kasvaa marjoja, joita tarjoilemme sellaisenaan sekä valmistamme niistä hyytelöitä, mehuja, kastikkeita ja oluita.

Otamme toiminnassamme huomioon kokonaisvaltaisesti kestävyyden ja vastuullisuuden. Varmistamme kaikessa toiminnassamme sen, että ympäristömme säilyy puhtaana myös seuraaville sukupolville ja että saaristossamme on mukava elää ja vierailla nyt ja tulevaisuudessa. Vuonna 2022 pääsimme mukaan myös Business Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan. 

Ympäristö

Huolehdimme jätteiden lajittelusta. Kierrätämme energiajätteen, biojätteen, metallin, lasin ja pahvin sekä tölkit ja pullot. Emme käytä kertakäyttöastioita tai yksittäispakattuja voita tai saippuoita. 

Jokaisessa majoitusyksikössä on jätteidenlajitteluastia. Roska-astioita löytyy myös satamasta ja muualta tilan alueelta, jotta vältämme ympäristön roskaamista. Moni vanha kaluste on saanut uuden elämän Tackorkin juhlahallista kunnostuksen myötä.

Pyrimme minimoimaan vedenkulutuksen niin majoitustoiminnassa kuin ravintolassammekin. Useamman yön majoittuvien vieraiden pyyhkeet ja petivaatteet vaihdetaan vain pyydettäessä, joten säästämme niiden pesuun kuluvaa vettä ja energiaa.

Me Tackorkissa käytämme energiatehokkaita LED-valaisimia energian säästämiseksi. Ulkovalaistus tähtimökkien sisäänkäynneillä toimii liiketunnistimilla, mikä paitsi säästää energiaa myös varmistaa tähtitaivaan näkymisen Tackorkin yllä.

Tackorkin pääasiallinen lämmitysjärjestelmä on maalämpö. Kaikissa majoituskohteissamme on energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset ilmalämpöpumput lisäämässä asumisviihtyvyyttä. Lisäksi meillä on sähkösaunoissamme ajastimet, joka mahdollistaa sähkönkulutuksen minimoinnin.

Tackorkin käyttämä sähkö on alkuperätakuumerkittyä 100% uusiutuvaa energiaa.

Linja-autolla pääsee Saaristotien varteen noin kilometrin päähän Tackorkista. Sijaitsemme Saariston rengastien varrella, joten meille pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Olemme hankkineet polkupyöriä, fatbikeja, kajakkeja ja SUP-lautoja asiakkaidemme käyttöön. Meillä nämä aktiviteetit kuuluvat aina majoituksen hintaan ja ovatkin suosittuja kulkuvälineitä liikkumiseen.

Yhteistyössä mehiläiskasvattajan kanssa pidämme mehiläisiä. Kasvatamme neljäätoista erilaista marjaa. Lisäksi meillä on erittäin monimuotoinen ja laaja riistanhoito. Lähimetsät hoidetaan niin, että tarjoamme riistalle suojaa sekä tukiruokintaa. Jätämme niittämättä osan alueemme ruohikosta ja annamme luonnonkukkien kasvaa.

MAJOITUSTOIMINTAA KESTÄVÄSTI

Minimoidaksemme jätteen määrän emme tarjoa vieraillemme yksittäispakattuja tuotteita. Asiakkaidemme käyttöön tarjottavat shampoot ja saippuat ovat kotimaisia Avainlippu-merkillä varustettuja tuotteita.

Tarjoamme asiakkaillemme paikallista puhdasta vettä omasta kaivosta.

Pyrimme hiilijalanjäljen jatkuvaan pienentämiseen. Useamman yön majoittujille vaihdamme lakanat  ja teemme siivouksen vain erikseen pyydettäessä. Päivittäisessä siivouskäytössä käyttämämme puhdistus- ja pesuaineet ovat ympäristömerkittyjä. Käytämme mikrokuituliinoja veden ja pesuaineiden säästämiseksi. Myös astianpesu- ja pyykinpesuaineista löytyy ympäristömerkinnät.

Henkilökunnallamme on ohjeet puhdistusaineiden oikeaan annosteluun. Käytämme vain ympäristömerkittyjä WC- ja käsipapereita.

Meille ovat tervetulleita kaikki riippumatta etnisestä taustasta, sukupuolesta, iästä, kansallisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, fyysisestä vammasta, uskonnosta tai poliittisesta mielipiteestä. Osoitamme arvostusta kaikille, jotka osoittavat sitä vuorostaan meille, paikallisille asukkaille ja meitä ympäröivälle luonnolle.

Kannustamme asiakkaita tekemään kestäviä valintoja ja tarjoamme ympäristöystävällisiä aktiviteetteja. Alueella on mahdollisuus harrastaa mm. frisbeegolfia, pyöräilyä, beach volleyta, melomista ja sup-lautailua. Luontopolku mahdollistaa virkistäytymisen luonnon keskellä. Kotamme ja nuotiopaikkamme tarjoavat paikan viettää aikaa ulkoilun jälkeen. 

HISTORIA JA paikallisuus

Tackorkin pihapiiristä alkaa luontopolku, jossa voi oppia luonnon moninaisuudesta ja paikallisesta historiasta. Luontopolun varrelta löytyy museoviraston suojelemat pronssikautiset muinaishaudat. Polulta voit löytää monimuotoista saariston luontoa ja upean näkymän saariston ylle. Se toimii myös hyvänä pohjana eri eliölajien, kasvien ja sienten bongailuun. Luontopolku kulkee maillamme ja on kaikkien vapaassa käytössä.

Nauvon elinvoimaisuus ja paikallisen kulttuurin tunteminen ja kunnioittaminen on meille tärkeää. Teemme töitä sen eteen, että alueellamme on hyvä asua ja vierailla – nyt ja tulevaisuudessa. 

Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Paikallisten toimijoiden suosiminen vähentää ympäristökuormitusta sekä lisää alueen taloudellista hyvinvointia. Lisäksi tarjoamme sekä kausi- että ympärivuotisia työpaikkoja paikallisille.

Olemme muiden alueen yrittäjien kanssa vahvasti mukana kehittämässä Paraisten alueen matkailua. Haluamme osaltamme olla mukana kehittämässä alueen ympärivuotisuutta sekä parantamassa yhteistyötä yritysten välillä. 

Olemme vahvasti sitoutuneet Nauvoon ja siksi myös osaamme näyttää muille mikä saaristossa on parasta – aito kulttuuri ja puhdas luonto, jonka keskellä elämme joka päivä. Paikalliset perinteet ja raaka-aineet ovat vahvasti läsnä toiminnassamme joka päivä. Haluamme mahdollistaa vieraillemme aidon saaristokokemuksen.

RAVINTOLA

Riistaravintolamme tekee yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa, jotta voimme tarjota laadukasta lähiruokaa. Myös juomavalikoimassamme suosimme kotimaisten valmistajien tuotteita sekä pienpanimoita.

Kaikki liha-annoksemme ovat suomalaista riistaa, joka tarjoaa ekologisemman vaihtoehdon tehotuotetulle lihalle.

Ravintolastamme voit tilata kolmen ruokalaijn kasvismenun, joka on saatavilla myös vegaanisena.

Ympäristövastuullisuutemme näkyy myös ravintolatoiminnassamme. Pyrimme minimoimaan hävikkiruoan määrän arvioimalla asiakasmäärät tarkasti. Ravintolahenkilökuntamme on ohjeistettu toimimaan ruokahävikin minimoimiseksi. Suosimme aina sesonginmukaisia raaka-aineita. 

Kananmunat tulevat pääsääntöisesti omasta kanalastamme, joskin sesonkiaikana ostamme lisäksi myös muualta kotimaisia kananmunia. Tilallamme kasvaa mm. marjasinikuusamaa, mustaherukkaa, punaherukkaa, saskatoonia, karviaisia, pensasmustikkaa sekä aroniaa, joita tarjoamme sellaisenaan sekä valmistamme niistä hyytelöitä, mehua, piirakoita ja olutta.

Tilallamme on myös mehiläispesiä, jotka osaltaan huolehtivat tärkeästä kasvien pölyttämisestä ja näin parantavat luonnon monimuotoisuutta ja kestävyyttä. Sivutuotteena pullotamme hunajaa omaan käyttöön sekä myyntiin.

Meillä on myös kaksi nimikko-olutta, Tackork ALE ja omista marjoistamme tehty Tackork Bär, jotka valmistaa pienpanimo Kimito Brewing Kemiönsaarelta.

ARKKITEHTUURI

Tackorkin uusia rakennuksia suunniteltaessa huomioidaan aina myös ympäröivä luonto ja saariston perinteet. Materiaalit on valittu kestävästi ja istumaan saariston ympäristöön.

Tackorkissa vanhat rakennukset ovat saaneet uuden elämän huolellisesti suunniteltujen remonttien myötä. Kaikki tilamme on remontoitu vanhaa kunnioittaen ja ajattomasti kestämään pitkään. Tähtimökkejä suunniteltaessa on otettu tarkkaan huomioon maasto, ilmansuunnat ja luontoympäristö.

Tackorkissa pääasiallinen rakennusmateriaali on helposti kierrätettävä ja uusiutuva puu. Rakentamisessa on käytetty soveltuvin osin kierrätysmateriaaleja. 

TACKORKIN ELÄINTEN HYVINVOINTI

Tackorkissa on kotieläinpiha, josta löytyy ympäri vuoden kanoja, kukkoja ja pupuja. Kesäisin saamme yhteistyökumppaneiltamme tilallemme laiduntamaan myös poneja ja lampaita. Kanoilla ja pupuilla on ympärivuorokautinen pääsy sisätiloihin omaan rauhaan.

Kanat syövät laadukasta kotimaista GMO-vapaata täysrehua sekä ravintolaruoan tähteitä. Puput syövät heinää sekä ravintolasta ylijäänyttä salaattia.

Eläimet ovat meille työkavereita ja ne saavat aina ammattitaitoista huolenpitoa ja hoitoa. Eläimiä hoitava henkilökuntamme tuntee eläimemme hyvin ja siten pystyy hoitamaan niitä niiden ansaitsemalla tavalla.

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ LOMAILLA

Meillä on Tackorkissa tarkasti laadittu turvallisuussuunnitelma, joka kattaa kaiken toimintamme. Lisäksi majoituskohteistamme löydät toimintaohjeet tulipalon tai muun hätätilanteen varalle.

Pidämme huolta paloturvallisuudesta. Kaikista majoituskohteistamme sekä yleisistä tiloista löydät lain edellyttämän määrän palovaroittimia- ja sammuttimia.

Vieraidemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Paikalla on aina ensiapukoulutuksen saanut henkilö. Ensiapulaukkuja löytyy yleisistä tiloistamme. 

Meillä hyvinvoiva henkilöstö on sydämen asia. Kannustamme henkilöstöämme käyttämään aktiviteettivälineitämme vapaa-ajalla.

Tackork on monille ensimmäinen kesätyöpaikka ja meille on tärkeää tehdä siitä paras sellainen. Autamme ja rohkaisemme toisiamme kasvamaan niin yksilöinä kuin yhteisönäkin, tavoitteenamme saavuttaa kaikessa tekemässämme positiivisia ja kannattavia tuloksia.

SIDOSRYHMÄT

Olemme muiden alueen yrittäjien kanssa vahvasti mukana kehittämässä Paraisten alueen kestävää matkailua. Haluamme osaltamme olla mukana kehittämässä saariston ympärivuotisuutta sekä parantamassa yhteistyötä yritysten välillä.

Henkilökuntaamme koulutetaan ympäristöystävällisiin toimintatapoihin ja he ovat mukana muutoksessa yhä kestävämpien toimintatapojen kehittämisessä.

Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme jatkuvasti kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti. Olemme matkailualalla aktiivinen toimija ja pyrimme seuraamaan alan kehitystä ja hyödynnämme tietoa toimintamme parantamisessa.

Olemme aktiivisesti mukana alan verkostoissa ja jaamme omia toimivia käytäntöjä muille alan toimijoille. Otamme mielellämme vastaan myös kehitysideoita siitä, kuinka voimme toimia entistä kestävämmällä tavalla.