ABOUT US

Tackork är en gammal men förnyad bärgård i Nagu. Det har funnits bosättningar och odling i Tackork området sedan början av förra årtusendet. Historien sträcker sig ända fram till 1200. Gårdens nuvarande byggnader är huvudsakligen från slutet av 1800.

Under de senaste 15 åren har gården specialiserat sej på  bär-och grönsaks odling. Gårdens produkter är välkända både i skärgården och på andra håll i södra Finland.

Vi odlar hälsobomber såsom; Saskatoon, blåbärstry, havtorn, vinbär. Gårdens bin arbetar flitigt för vår egna honung.

Innan Tackork blev en bärgård, odlades spannmål på området. Som ett minne från denna period finns det ännu kvar flera gårdsbyggnader, bla. en historisk ladugård och en gammal rökbastu.

Gårdens nuvarande ägare flyttade till Tackork sommaren 2017. Vår avsikt är inte bara att fortsätta jordbruks verksamheten, utan också att vidareutveckla tjänsterna för regionens turister och båtfolk samt företagsgrupper. Vårt mål är att främja och upprätthålla en livskraftig skärgård genom att bygga tjänster och skapa arbetsplatser.

På den lugna idylliska gården bor en tupp med hönor, får, kaniner och kattor. Gården har även ett lusthus med grill, lekplats, trampolin, frisbee golf, utespel och eldrivna fyrhjulingar för barn. Du kan även hyra kajak eller SUP-bräde eller ta en tur till Nagu kyrkby med cykel, tamdemcykel eller traditionell pappa-moppe.

I Tackork kan du bo bekvämt i stjärnstugorna som är bekanta också från Lappland. Där kan du beundra stjärnhimlen eller se havsörnar flyga från din egen säng.

Gästhamnens brygga har 10-12 bojplatser, samt några långsidsplatser. Gästhamnen på Tackork erbjuder allt som är nödvädigt för skönt båtliv; skyddad hamn med stadig brygga, vatten, el, grill, diskplats, bastu med idyllisk strandutsikt, badtunna och WC.

Vandra i skogen eller på strandklipporna.

Som ett skönt slut på dagen kan du njuta i den stora traditionella rökbastuns mjuka bad och koppla av i den varma jacuzzin.

I Tackorks bode och sommarcafé hittar du gårdens egna produkter, lokala produkter, hantverk, snacks, kaffe, glass, läsk och trevliga souvenirer.

Välkommen, en plats för välbefinnande.

60 10.575´N, 21 44.769´E

Tackorvägen 31, 21660 Nagu