fbpx

TARINAMME

Tackorkin tilan alueella on ollut asutusta ja harjoitettu viljelytoimintaa jo viime vuosituhannen alkupuolella. Historia ulottuu ainakin 1200-luvulle. Tilan alueella on myös kaksi museoviraston inventoimaa pronssikautista muinaishautaa. Tilan nykyiset rakennukset ovat pääosin 1800-luvun loppupuolelta ja uudistettu tyylikkäästi vanhaa kunnioittaen.

Ennen meitä, 15 edellistä vuotta tila on toiminut marja- ja vihannesviljelyyn erikoistuneena maatilana. Tilan tuotteet ovat hyvin tunnettuja niin saaristossa kuin muuallakin eteläisessä Suomessa. Edelleen kasvatamme marjoja ja tarjoamme niitä vieraillemme brunssilla sekä valmistamme niistä mehuja, olutta, piirakoita sekä hyytelöitä.

Vuonna 2017 Lassi Määttä etsi perheelleen vapaa-ajan paikkaa luonnon ja rauhan keskeltä. Ensi käynnillään Tackorkissa Lassi ihastui paikkaan, vaikka tiesi työmaan olevan edessä. Rakennukset olivat osittain purkukuntoisia, päärakennuksen kellarissa oli metri vettä ja ranta oli umpeen kasvanut. Kaupat tehtiin kesällä 2017. Saman vuoden lopussa Lassi jäi muutaman vuoden sapattivapaalle päivätyöstään Baronalla, johon on sittemmin palannut toimitusjohtajaksi. 

Pian Lassin visio vapaa-ajanviettopaikasta laajentui matkailubisnekseksi. Aluksi ajatuksena oli laajentaa majoituskapasiteettia niin, että täällä pystyisi järjestämään tilaisuuksia omille sidosryhmille. 1860-luvulla rakennettu päärakennus entisöintiin, vettä tulvineesta kellarista tehtiin viinikellari ja umpeen kasvaneeseen rantaan tehtiin vierasvenesatama. Tackorkin ainutlaatuista tunnelmaa haluttiin mahdollistaa myös muille. Lassin puoliso Mitra Matouf sekä muu perhe ja ystävät ovat olleet vahvasti mukana rakentamassa Tackorkia sellaiseksi, kuin se on nyt.

Vuosi vuodelta toimintamme on kasvanut ja tänään olemme keskittyneet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen yrityksille sekä tarjoamaan uniikkeja majoituskokemuksia ympäri vuoden. Tällä hetkellä toimintaa johtavat alusta asti mukana ollut Lassin poika Arttu Määttä sekä alkuvuodesta 2021 mukaan tiimiin hypännyt Veera Sulosaari. Kesällä 2023 työllistämme saaristossa yli 40 nuorta. 

Tilan miljöö ja tunnelma täytyy nähdä ja kokea! Toivotamme teidät tervetulleiksi kokemaan Tackorkin vieraanvaraisuus, nauttimaan paikallisista herkuista riistaravintolassamme ja rentoutumaan saariston upeimmissa saunoissa ja lukuisten aktiviteettien parissa.